Известие

Collapse
No announcement yet.

Привет от мен, с новата ми количка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
    Все пак не очаквай чудеса. Скоростният лост и цялата система е доста шибана. Не знам някой да се е похвалил от нея!

Аз мога да се похваля, при мен няма грам луфт в скоростния лост.
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Все пак не очаквай чудеса. Скоростният лост и цялата система е доста шибана. Не знам някой да се е похвалил от нея!
      Еми ще пробвам да видя какво може да стане.Но да тази система е много зле, или просто моята е под всякаква критика.
      Алфа Ромео 33 1.3Боксер 92г.

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
        Аз мога да се похваля, при мен няма грам луфт в скоростния лост.

Сигурно, като се проверят всички фиксатори и се сменят всички уморени пружинки под тях, като се прегледат един по един синхронизаторите, и луфта ще ти изчезне
        Хвалиш се, че нямаш луфт, ама си премълчаваш колко работа е било докато изпипаш всичко
        alfa romeo sprint 1984

Comment

Първоначално публикувано от boris037 Покажи съобщение
          Сигурно, като се проверят всички фиксатори и се сменят всички уморени пружинки под тях, като се прегледат един по един синхронизаторите, и луфта ще ти изчезне
          Хвалиш се, че нямаш луфт, ама си премълчаваш колко работа е било докато изпипаш всичко

Е то това е ясно, ма основните луфтове идват от лостовата система, а не вътре в кутията. Иначе на новото купе на 33 лостовата система е различна от тази в старата 33-ка, а Спринта е със старрата лостова система. По принцип старата лостова система е по-сложна, но е в пъти по-хубава от тази в новата 33-ка. Освен това в старата система може частично да се регулира хода на лоста в страни.

Comment

А като цяло да се прегледа цялата система на скоростите, трябва да се свалят да се види и т.н. Работа си е? Иначе като за начало какво може да се направи да кажем от скоростния лост вече към двигателя, ако се подменят щангите?

Comment

Няма как да се сменят щангите, защото не се предлага нищо като ремонтен комплект и резелвни части. По лостовата система преди време се предлагаше тампон на самият ск. лост, сменя се, а втулката минаваща през него ти я прави бай стругар. Горната втулка се сменя пак с правена от бай-стругар, като това отвора в лоста се райберова. Отпред има един щифт, който сакрепва избирача към главната ос, той се изяжда, както и дупката в самата ос. Купуваш си най-твърдата, скъпа и качествена бургия с примерно половин милиметър по дебела от щифта, внимателно на много бавни обороти разпробиваш избирача и оста, режеш опашката та бургията, превръщаш я във щифт и така. След това между избирача и щангата идваща от лоста винаги има газбита гумена втулка, за да намалиш луфта слагаш 1-2 пласта термосвиваем шлаух върху оста на щангата , набиваш с грес едното в другото, слагаш си хубава зегерка и гарантирано луфтовете в лостовата систама ще намалеят драстично.

Ако вече обаче имаш проблем в скоростите, тогава ще ти трябват доста повече познания, за да ремонтираш самата ск. кутия.

Comment

По-принцип да си призная и това не ми е лесна работа, но ще помоля приятели и мисля да измайсториме работата. Поне малко от малко да намали луфта, че моите скорости имат доста голям луфт, и най проблемата е 2-ра скорост просто тя много на към мене влиза.

Comment

Тия две парчета ми се търкалят от години и трябва да са останки от борба с лоста на третата серия.
                  Със зор металното влиза в гуменото. В крайна сметка помня че баща ми смени целия лост, защото беше скъсяван...тия стоят
                  На металното отвора е 7 мм, външния е 15мм.
                  joint_1551, виж какво е положението, ако има съвпадение и прецениш че ти вършат работа ти ги давам.
                  Attached Files
                  1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
                  и делта

Comment

Първоначално публикувано от mitaka_cs Покажи съобщение
                    Тия две парчета ми се търкалят от години и трябва да са останки от борба с лоста на третата серия.
                    Със зор металното влиза в гуменото. В крайна сметка помня че баща ми смени целия лост, защото беше скъсяван...тия стоят
                    На металното отвора е 7 мм, външния е 15мм.
                    joint_1551, виж какво е положението, ако има съвпадение и прецениш че ти вършат работа ти ги давам.
                    Колега ще вида какво е положението, и ако станат че се уточним каква ще е цената и ще ги взема. Тези се падат там долу дето е ябълката на скоростния лост нали правилно съм разбрал?

Comment

Цена няма, дарявам ги за каузата Иначе не съм се ровил точно там, но трябва да са точно под лоста и оста да минава през тях. Ти ще кажеш как е като разглобиш, аз със фиати си играя.
                      Въпроса е че ако ти потрябват ги имаш.
                      Ето общата картинка, не се виждат втулката и тампона (трябва да развиеш оста кат гледам), но не изглежда космическа системата.
                      Attached Files
                      Last edited by mitaka_cs; d.m.y г., 19:05.
                      1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
                      и делта

Comment

Еми значи готов съм да го направа за Каузата,ако мислиш че със сигурност не ти трябват мога да ги взема, и като гледам мисля че ще станат на моя лост, по някаква моя преценка. И ще споделя ако има напредък.Ако желаеш пиши на ЛС, и ще ти дам Адрес

Comment

Точно на металната втулка май беше 6 мм . Тоя луфт го обрах, като разпробих с бургия 6.2 или 6.3 и там смених болта 6 мм с един 1/4"
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Е ще вида аз какво ще мога да издокарам,дано се получи нещо по-хубаво от това което е сега

Трябва ми и помощ откъде да закупя Бензинов Филтър, и какъв е точно.Днес ходих в един магазин, даже с големия талон на колата човека писа, и излизаше един филтър които беше 2,30лв. И не съм сигурен дали е точно този.Но можеше да го взема да проверя все пак е 2лв, не е нещо по-голямо. И така ако може кажете точно определен филтър.
                            Last edited by joint_1551; d.m.y г., 22:28.

Comment

Филтъра е метален и доста голям. Не знам, какво ви е излизало, но 2.50 3 смущаващо.
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Филтъра е метален и доста голям. Не знам, какво ви е излизало, но 2.50 3 смущаващо.
                                http://www.mister-auto.bg/bg/goriven...a034KL!13.html , нещо такова излизаше в магазина в които отидох, може ли някои да даде точния филтър и да си го поръчам?

Comment

Working...
                                X